dissabte, 4 de maig del 2013

BYOD/BYOT, una nova tendència?!


BYOD/BYOT
      Ara que ens estem plantejant si tablets, pcs, etc.. de cara el curs que ve, coneguem aquesta nova tendència. Ja fa temps que s'està parlant del Byod/t, ( Bring your own device/technology  ) sobretot en el món de l'empresa, on es va comprovar que els treballadors podien accedir amb facilitat als continguts i als recursos de l'empresa i interactuar-hi. Arran d'aquesta experiència s'ha aplicat a educació en alguns centres del Canadà. 

   En què consisteix? doncs, que cada alumne porti el seu dispositiu ( mòbil, tauleta, portàtil, etc…). és a dir l'alumne es porta la tecnologia de casa. 

t



  No tothom veu clara aquesta pràctica en educació i sobretot als nivells de primària i secundària. En primer lloc perquè fomenta la discriminació entre els alumnes, ja que hi ha categories molt diferents de dispositius.  I en segon lloc perquè presenta una dificultat de control en l'accés a internet, per exemple amb el 3G, i per més que s'elaborin protocols de privacitat i seguretat seria complicat de controlar. Tot i així, podria ser útil per a l'ensenyament superior i universitari. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada