dissabte, 23 de novembre del 2013

GOOGLE DRIVE en treballs cooperatius

Avantatges de l'ús del Google Drive en treballs cooperatius:

1- Compartir la informació,  documents i  diferents tipologies d'arxius amb els grups de treball (prof-alumnes/ alumnes-alumnes).

2- Marcar les regles del joc
des del principi de l'activitat: Deixar ben clars els objectius, la temporització, les recomanacions o pautes que han de respectar del treball, els criteris d'avaluació, les fonts de consulta o els protocols ha seguir. 

3- Guiar de forma més personalitzada els diferents treballs, amb comentaris, recomanacions, etc...i amb la possibilitat de fer xats per a resoldre dubtes fora de l'aula (des de casa)

4- Permet avaluar el seguiment del treball, dia a dia. (Es crea un dietari de treball que indiqui quina feina han realitzat aquell dia a l'aula i en quin punt del treball estan, així el professor pot fer indicacions a la propera classe o directament dels del dietari)

És important el grau de satisfacció que genera treballar amb aquesta metodologia: L'alumne se sent més acompanyat i el professor més satisfet pel fet que sap el procés de treball que estan seguint els equips de treball.

    Ara ja fa tres anys que hi treballem a 4t i a 1r de Btx en els treballs cooperatius de literatura i la veritat és que les professores hi continuem apostant. A més, ara Google Drive ofereix moltes altres possibilitats i ha ampliat les seves funcions. Val la pena valorar-ho.

Vegem les possibilitats de treball en aquest slideshare del Dr. Carlos Bravo Reyes:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada