dijous, 15 d’octubre del 2015

dimarts, 21 de juliol del 2015

dimecres, 25 de març del 2015

Recursos al CCCB Educació (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona)

     El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona-Educació, disposa d'un arxiu documental que pot ser molt útil per a propostes de treball de recerca. Concretament hi trobarem un fons documental d'història contemporània molt complet, un arxiu fotogràfic i a més un arxiu de cinema experimental, el més important d'Europa.

   També tenen molts recursos on-line que són de fàcil accés i que es poden baixar gratuïtament. Ofereixen assessorament a TR de batxillerat i fan propostes educatives innovadores que es publiciten a través del seu web. http://www.cccbeducacio.org/ca_ES

  És interessant visitar el seu web per aquesta informació, però també per veure que estan fent les escoles. Recomano que doneu una ullada. L'escola Sant Miquel ja hi té penjades algunes bones pràctiques, tenim possibilitat de penjar-hi resultats que siguin innovadors i presentables.

 Exploreu en aquest enllaç: http://www.cccbeducacio.org/ca_ES/web/guest/explorar

 Disposen d'unes maletes pedagògiques que es podrien aprofitar perfectament en moltes matèries i fins i tot a tutories. (de tots els nivells educatius)
 http://www.cccbeducacio.org/ca_ES/web/guest/explorar/-/institut/e_10814
 

diumenge, 1 de març del 2015

FACETIME CALL- A WAY OF MEETING NEW FRIENDS

    Un dels projectes de Tr@ms es va posar en acció aquesta setmana. Els alumnes de Sadako i els de Sant Miquel dels Sants de 2n d'EPrim van realitzar una vídeo conferència en anglès on es presentaven. Després d'haver contactat les dues escoles i seguint els protocols del projecte van preparar la connexió amb molta espectació:
Vegeu el vídeo des de Sadako:
  The video conference has been a great success and Sadako & Sant Miquel del Sants students have had the opportunity to know each other by an amusing facetime call, short but intensive at the same time. Here you have a sample. We hope you enjoy!! English


 i també us adjuntem les fotos dels nostres alumnes en plena activitat, il·lusionats amb la connexió.


dissabte, 28 de febrer del 2015

Richard Gerver - L'educació del segle XXI

Aquesta setmana he tingut el plaer d'escoltar en directe a Richard Gerver a l'ItWordl, les idees que ha exposat són les mateixes que trobareu en aquest vídeo.

dijous, 26 de febrer del 2015

IPads a Sant Miquel

Vídeo presentació, iPads a ESO en format 1x1 elaborat el curs passat per tal d'explicar els motius que ens van portar al canvi del PC a la tauleta i concretament a l'iPad

TIC-TEAM

Vegeu aquest vídeo que han preparat els alumnes del TIC TEAM de 1r de SO. Aquest equip es va crear per tal de fer un acompanyament al procés d'adaptació a l'Ipad en fromat 1x1
Clique l'enllaç del final:




https://www.educreations.com/lesson/view/presentacio-tic-team/27643856/?s=4tcgP0&ref=appemail

Si cerqueu informació sobre els iPads a l'educació, cliqueu l'etiqueta iPads (que trobareu al lateral del bloc)

dilluns, 16 de febrer del 2015

"CURACIÓ DE CONTINGUTS"

Cada vegada més, tenim una saturació de continguts important. Si nosaltres ja tenim problemes per organitzar-los, imaginem-nos, doncs, els nostres alumnes.

 És molt important tenir controlats els contiguts de creació propis i els de referència que nosaltres mateix hem avalat, saber on els tenim i tenir un camí d'accés ràpid serà útil i efectiu.  Però, més important és que els alumnes tinguin un lloc on trobar-los, organitzats, classificats i a punt d'un CLIC.


Per això s'aconsella  tenir un bloc o un site de matèria on els alumnes tinguin enllaços als continguts que nosaltres hem avalat o curat.

A continuació, us deixo un article amb diferents eines de curació de continguts.

http://www.educaciontrespuntocero.com/noticias/herramientas-curacion-contenidos/23539.html

diumenge, 8 de febrer del 2015

AVALUAR PER APRENDRE - L'AVALUACIÓ ARA I DEMÀ

WEB DE CARLES MONEREO
       http://www.carlesmonereo.com/

Per què ara hem de parlar d'avaluació?




L'avaluació condiciona els aprenentatges 

dissabte, 31 de gener del 2015

La INFOGRAFIA, textos discontinus

   La infografia s'imposa a altres formats de comunicació escrita i visual. La seva capacitat per a transmetre informació de manera gràfica, la facilitat de consulta i de compartir fan que aquesta tipologia sigui un bon recurs per a l'aprenentatge de qualsevol disciplina. Tot i així, com qualsevol tipologia textual, té uns requisists que cal tenir present. En aquests enllaços facilitem informació sobre aquesta tècnica on, a més, trobareu models diferents en funció dels objectius i la finalitat comunicativa. 

1.- Informació molt completa sobre l'ús de la infografia a les aules. Hi trobareu també un ppt de Felipe Zayas sobre els textos discontinus: 
http://www.educacontic.es/blog/de-los-textos-discontinuos-y-la-diversidad-textual-el-uso-de-la-infografia-en-el-aula
2.- Què és una infografia, requisits (article breu)  http://www.ull.es/publicaciones/latina/z8/r4el.htm

3.- Com fer infografies atractives sense Photoshop:

 http://blog.hubspot.es/marketing/como-hacer-infografias-atractivas-sin-photoshop#.VMyBQR6-KZk.blogger

4.- Models d'exemple:

 http://www.monografias.com/trabajos59/la-infografia/la-infografia2.shtml#xtipos